Så där jaa….

image

Drevjakts dag idag. Dottern följde med ut och stod ut fram till lunch. Efter det ville hon åka hem.  Väl hemma insåg vi att frun i huset var på vift, så Alvida fick bita ihop och vara med på sista såten också. Och tur var väl det…

image

För första gången i Alvidas liv fick hon vara med när jag sköt något. Hon satt i tornet med min telefon och spelade. Själv stod jag nedanför för att det var ganska trångt i tornet. Jag hör hur hinden och kalven närmade sig. Jag ropade till Alvida att nu är det dags. Hon ställde sig upp och precis då kom djuren. Dom gick i halv rask takt ner mot kanalen bara 15 meter från oss där vi stod. Hinden skulle precis gå ner i kanalen när jag la upp för att skjuta kalven. Pang, halv bredsida lite snett framifrån,  kalven snurrar 1 och ett halvt varv och sedan springer den iväg. Första tanken var:” Fan, inte nu igen….”. Gick lite närmare skott platsen och såg att en kvist i en buske hade gått av precis i skott linjen. Åter igen, fan! Nu har jag skadskjutit kalv nr 2 i år. Detta får bara inte vara sant!! Samtidigt i andra änden står dottern och studsar upp och ner av glädje. Hon ringer till Ida och berättar att vi har skjutit en Dovkalv och att hundföraren ska komma och ev göra eftersök. Som tur var låg kalven typ 20 meter från skottplatsen och glädjen var total. Jag att det inte blev något strul och Alvida för att det var första gången. Vi gjorde en ”high five” och började dra oss mot bilen. Vi fick dessutom hjälp av Patrik, tror jag han hette, med uttagning på plats. Det var en hel del vom och ett otroligt stor ingångs hål. Jag har aldrig sett liknande.

image

Bävern hade legat i och fällt en massa träd. Snart är det nog stop i kanalen igen. Detta måste ha varit dagens pass då Hans sköt en Älg ko/kviga från detta pass i drevet innan. Dessvärre blev den bedömd som otjänligt pga att den var utmärglad, lite hull och hade bleka slemhinnor. Kvigan vägde 78 kg. Inte mycket för älg?

Nu är DS’ n invigd!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s