Äntligen Dov i kikarsiktet, men….

image

Det blev nya tornet idag och denna gång var jag ensam. Alvida hade en kompis hemma och jag fick chansen att filosofera en stund. Precis vid skymningen dyker det upp en Dov hind med kalv. Jag väntar ut dom en stund och sedan när kalven går fri, PANG. Kalven kör en rusch rakt in i skogen och hinder springer i motsatt riktning.

image

Jag hämtar Vincent och vi börjar spåra. Vi hittar inget blod på skott platsen, men ca 30 meter in i skogen hittar vi blod. Vi kör på ca 100 meter och vi verkar vara på rätt spår. Helt plötsligt kommer jag på att jag inte har en aning om vart jag är. Vi bröt där och vi fick försöka leta oss tillbaka. Som tur var hade jag min ”sport” app. När jag kollade på den insåg jag att jag gick åt helt fel hål. Det är första gången i mitt liv jag går vilse. Det kändes jäkligt frustrerande och man började fundera på hur länge lampan skulle lysa och batteriet i telefonen.
image

Jag ringde in Micke som hjälpt till. Vi lyckades aldrig hitta Kalven. Vi letade i ca 3 timmar och hittade ytterst få droppar blod. Har en svag minnes bild av att jag dippade med pipan i skott ögonblicket. Förmodad bröst luggning, men det gör ju inte säsongs starten bättre.

Jag måste nog träna lite mer på mitt skytte. Det får bli en Virå sväng i November. Det roliga i detta tråkiga med skadskjutning är att Vincent spårade ganska bra och det är lite trevligt att stryka runt och leta spår i skogen om kvällen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s