Första älgjakts dagen 2014

image

Det blev en annorlunda älg premiär denna gång. Jag hade med mig Alvida på pass idag. Trodde nästan med säkerhet att vi skulle få skjuta något på just detta pass,  men inte då. Djuren lyste med sin frånvaro. Vi åkte ut 06:28 och kom hem vid 15:00. Det blev en lång dag med jakt, fika, lek, multiplikation,  division och lite korv grillning. Även Ida var med ut och hon satt med Albin på hans ”älg” pass.

image

Alvida höll ut bra på morgon vaket, men passade även på att sova lite under en skön filt ihop kurad i min famn. Vid 08:30 gick vi till bilen och värmde oss innan vi skulle fara vidare till pass 15.

image

Även där fick vi sitta och titta på hur höst löven föll till marken. Inte ett djur i sikte på hela morgonen. Men vi kunde i varje fall konstatera att Alvida börjar bli bra på multiplikation. Vid 11:30 lämnade två frusna själar pass 15 och drog till jakt kojan och värmde oss vid brasan och grillade lite korv.

image

Vi fick dagens sista pass nere på Gasken. Där hände det grejer. Vi fick se ett rådjur, ett smal djur, men vi upptäckte det inte förens det var för sent då Alvida lekte att grill pinnarna var ett gäng fritidsbarn som var i konflikt med varandra. Inte nog med det, två av dom var dessutom adopterade! Och dessutom hade Alvida inte hörselskydden på sig. Vi lät det passera utan att göra någon grej av det. Vi hade turen att få ett riktigt fint drev som buktade runt i buskarna runt oss. Vi lyckades aldrig få syn på vad det var, men vi fick uppleva känslan…

Nu vankas det jobb imorgon igen…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s