Min första Duv gryta…

image

Fick proffs hjälp idag när jag skulle ta ut brösten på duvorna. Nästa gång ska jag plocka ur brösten på plats. Fasiken vad dun det blev på tomten. Navaran fick agera ”rensbord” och hela min parkering fick bli en uppsamlings plats för dun. Det var ganska enkelt att plocka bort dunet och ta ur brösten. Eftersom jag aldrig gjort det förut så tog det ett tag innan man fick in snitsen.

image

Några hagel hittades och några bröst kasserades. Grytan gjorde jag på smör, salt, peppar,  gul lök, lagerblad, rödvin, grädde och Duva såklart! Rätten var uppskattad av våra oinbjudna gäster och oss själva.

image

Det blev en påse i frysen också. Elva Duvor blir ca 1,5 kg kött. Då är bara bröstet bort plockat.

Eftersom detta är ett nytt vilt i mitt kök så efterlyser jag där med lite recept. Om någon har något så tveka inte att höra av er…

Annonser

    • Inte en aning om dom var vuxna eller så. Men det går åt några stycken för att få ihop lite kött till en familj. Fast det var nog inte jakten som var den jobbiga delen i det hela!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s