Duvjakt i Nykyrka

image

De har varit mycket jaga de senaste dagarna. Måndag var det Dovhjort premiär. Blev bara någon timme på pass utan resultat. I Tisdags var vi i Skallbol och skulle kolla efter vildsvin i vetet. Inga grisar då heller, men fin närkontakt med två dovhjortar. Dessvärre hade vi inte tillåtelse att skjuta Dov på den marken. Idag hade jag lite ärende att utför i Motala och passande nog fixade Martin fram lite Duvjakt vid en ärtåker strax utanför Nykyrka.

image

Packade ner Berettan och camouflage stället som passande nog fick plats i den smarta nätkorgen som finns under baksätet på Navaran. Delar man bocken ligger den fint gömd och inlindad under sätet. Mycket praktiskt!

image

Väl framme vid ärtåkern stöter vi på tröskan. Dom höll på och tröskade gärdet, men vi fick jaga ändå. Martin placerade ut bulvanerna och jag gjorde mig redo.

image

Många skott blev det och jag lyckades skjuta 3 duvor. Martin sköt såklart dom andra. Hans träff marginal var några gånger bättre än min.

image

Det var grymt roligt då det var mycket duvor i luften nära på hela tiden. Jag hade nog svårast med skyttet då man förmodligen siktade in sig för mycket. Grym jakt form och trevligt som tusan. Imorgon ska jag och dottern plocka ur brösten och sedan får vi se hur vi ska tillaga dom. Några blir förmodligen vackade också….


  1. Skoj med duvor, bästa jakten får ni om ni tar er ut i gryning och gömmer er ordentligt.. Kombinera duvbulvanerna med några kråkor eller skator så kan ni köra viltvård samtidigt. Forma hästskon på bulvanbilden så duvorna slår mot vinden rakt mot er,lätta skott..ännu lättare om man låter dem landa.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s