Det var ett tag sedan….

image

Nu var det ett tag sedan jag slängde in ett inlägg här. Det är inte så att sidan varit bortglömd utan snarare brist på ork pga ”hjärn trötthet” enligt läkaren. Bilden ovan är på min dotter och våran första kråkjakt. Vi slängde upp ett gömsle dagen innan och på morgonen efter gjorde vi frukost och gick ut. Vi fick in en kråka och den landade vi med en kärn träff. Dottern blev överlycklig då detta var första gången hon var med något blev skjutet. Fågeljakt är nog en bra inkörsport för unga jägare. Man behöver inte vara så tyst och stilla. Dessutom får man bygga en koja också.
Detta var den 22:a mars i våran hage utanför huset.

image

I slutet av februari var Leif Carlström på besök under vårat årsmöte. Han föreläste om Dovvilts förvaltning. Vi hoppas nu på att kunna få igång en vettig förvaltning av våra överstora stammar av Dov. Man kan kort och enkelt säga att man ska skjuta fler hindar och kalvar. Bara kapitala dovhjortar. Mer om detta kommer inom snar framtid.

image

När grabben var ute och åkte fyrhjuling hittade han detta horn liggande på vallen. Har spanat lite ifall det andra låg i närheten,  men än har inget hittats. Herren som tappat detta horn ligger nog i risk zon inför kommande säsong.

image

Sist,  men absolut det bästa som hänt mig. Igår sa jag JA till min kära hustru Ida. Vi hade ett fantastiskt bröllop och trots 6 månaders planering så var det stressigt sista veckorna. Men allt flöt på bra och det finns inget som skulle kunna ha varit bättre.

Självklart serverades det Dovkött…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s