Skade skjutning…

image

Fasiken, i måndags skade sköt jag ett Dov som inte kunde spåras upp. Två eftersöks ekipage gick på spåret och lyckades inte få tag i djuret.

Det hela började med att jag skulle avsluta min vakjakt. När jag gick från tornet såg jag ett gäng Dov som stod på den andra vallen. Jag smög mig dit längs kanten på vallen. När jag kommit på en 60-70m håll, sätter jag mig ner och tar stöd mot knäna. Har en Dov spets stående med full bredsida framför mig. I samma stund kommer min hund springandes uppe på ett berg bredvid mig. Då börjar alla de andra doven springa medans den jag siktat in mig på står och kollar på mig.

Fan, tänkte jag. Jag tar den innan den springer iväg.  PANG! Hjorten hoppar upp i luften och sparkar rakt ut med bakbenen och springer sedan iväg med de andra.

image

När jag kommer fram till skott platsen så ligger där ”lugg” från dovet. Min första tank var att nu tog det lågt och den blev bara ”luggad”. Ca 2m bakom luddet i kulans riktning låg denna lilla bit.

image

Det kändes som om min teori om låg smäll var ett faktum. Ringde till Micke som kom till platsen ca 1h efter skottet. Vi gick på med hans hund och hittade många ben bitar på vallen, men vi hittade inte så mycket blod. Efter ett tappert försök fick vi ringa in några mer erfarna eftersökare, men dem kom inte längre dem heller. Sista ekipaget trodde att det var en låg bog träff och ben bitarna som låg på vallen var från fram benet. Så nu går det en stakars dovhjort i skogen på tre ben.

Hoppas att den kommer tillbaka och visar sig på vallen igen så jag får avsluta den. Det viktigaste i ett sådan här läge är att man verkligen gör allt man kan göra för att hitta det, men det känns aldrig bra när det händer och det är verkligen så lite som behövs.

Inget stress = inga ryckiga avtryck!!
 


En kommentar

  1. Det är så djäkla trist när det går sådär. Men ni gjorde i alla fall två seriösa försök och så mycket mer än det kan man ju inte begära.
    Det är ju lite extra svårt det där med eftersök på flockdjur.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s