Genzo vaccumpack pro.

image

I helgen som fick jag chansen att hyra en vaccumpack för provkörning. Att vaccumpacka köttet är ju grymt bra. Har hört siffrorna 10 -12 månader i frysen magert vilt kött och för fetare (typ vildsvin) 4 – 6 månader. vaccumpåsarna är ju tjockare och släpper inte igenom syre.
image

Till en början lyckades jag inte få ut luften ordentligt utan den tyckte att trycket var rätt och började svetsa igen påsen.
image

Men det visade sig att maskinen är lite för hög för sitt eget bästa. Påsen blir liksom hängande i masken och stryper där med själva ”utsuget” vilket gör att maskinen anser att luften är borta och svetsar igen påsen med all luft i.
image

Rent generellt var maskinen snabb och enkel. Då jag styckade min Dovkalv med skrotade bogar så blev det ingen större utmaning tack vare mängden kött.
image

Denna dagen blev det även premiär för Nisse. Han karvade bäst han kunde, men med stora handskar och slö kniv ledsnade han snart.  Han malde även lite kött, men….

Just nu vara alla dessa maskinen på Genzo slut, men jag kommer helt klart köpa en när dem kommer in på lager igen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s