Vincents första eftersök.

image

Idag fick jag till en riktigt bra ansmygning mot ett gäng Dovvilt. Jag såg dem redan från min trapp när jag skulle gå ut. Efter en lång tur i frostigt gräs, över ett halv fruset kärr för att till sist åla mig upp på en liten bergs häll så fick jag skjuta en kalv. Måste säga att jag hade skaplig puls när jag ålade mig upp över kanten medans en hind iakttog mig. Ett skott med gott stöd resulterade i 60m eftersök i gran skogen.

image

Det var inte vidare svårt att hitta nerslags platsen från kulan. Blev en fin rand i frosten. Vincent gjorde ett kanon jobb. Följde blodspåret till punkt och pricka.

image

Även denna morgon var skabbräven på besök. Vincent har ett riktigt bra skall när det gäller räv. Hoppas att jag får tag i den snart.

image

Imorgon tar jag med hunden och berettan för en morgon tur. Verkar som om räven lägger sig i ladan på natten. Jag la ut lite hundmat på baksidan av ladan så kanske jag lyckas få syn på han.

image

Tog mig ett kvälls pass också, men det var väldigt lugnt. Nu blir det ett glas rödvin och sedan blir det sängen som hägrar.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s