Svensk jaktradio 155MHz dico.

image

Nya jaktradion. En Jaktradio 155Mhz DICO inkl en skogsantenn för 2350:- med frakt och postförskott.

image

Hade premiär tur på den idag. Den är lite som ett par Peltor hörselskydd. Den berättar hela tiden vad du gör/stälker in fast denba talar svenska. Fungerade precis som förväntat.  Otroligt enkel att använda den automatiskta kanalsökningen för att hitta rätt pilot ton. Micke sände en liten stund och då hittade den honom. Det enda jag behövde göra då var att spara kanalen. Min Micro 4 kunde man knappt ställa in kanalerna på även med manualen i handen. Den här är enkel att slå av och på genom ett klassikt vred.

image

Känns gedigen och knappar och vreden känns ”äkta”. Det enda jag missade var att placera den rätt i laddaren.

image

Så här ska den sitta när den ska laddas.

image

Inte så här. Man kan av någon anledning placera radion för långt fram. Då kontakterar in stiften i laddaren mot batteriet. Vet inte varför det är så, men jag bommade just på detta då jag inte läste på fronten vad laddarens diod indikering betydde.

image

Ganska klantigt då det inte är vidare otydligt. I paketet ingår bordsladdare, klipps och standar antenn. Jag ska komplettera den med en sladd till mina Peltor lurar.

Ett tillägg, på min förra radio hadde jag lite brus och störningar. Det var inget jag upplevde idag. Trots att flera av de andra klagade på något som låg och störde. Om det har med radion att göra eller inte vet inte jag, men jag hade inga konstigheter.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s