En Dovspets nere.

image

Äntligen fick vi in lite horn bärande Dov på marken. Det har varit mest hindar och kalvar ute på sistone,  men nu verkar det som om hjortarna börjar leta upp sina hindar. Det hela började med att jag satt i köket och kollade ut genom fönstret. Insåg ganska snart att flocken med hindar och kalvar hade ökat i antal. Mycket riktigt,  där fanns helt plötsligt 2 handjur med. En halvskovel och en spets. Jag drog på mig kammo stället och smög ut. Lyckades ta mig ganska nära innan något brakade till i skogen och alla Dov drog sin väg. Efter en liten rundvandring bestämde jag mig för att klättra upp i tornet där jag såg dem sist.

image

Mycket riktigt så började dem komma tillbaka igen. Dem var kanske bara borta i ca 30min. Detta par med Hind och kalv kom ut först, efter det kom resterande. Alla utom halvskoveln. Så spetsen fick bli dagens tilldelning. Dessvärre sköt jag den långt bak. Bägge lungorna strök med, men även en del vom.

image

Micke var på vift han med som tur var. Han hjälpte mig med göra i ordning djuret inför hängning. Snabbt och smidigt, som vanligt.

På fredag ska det styckas. Måste bara hitta någon som gör det åt eller med mig. Skitjakt på er!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s