Pressat burgare igen.

image

Inte lika nöjd med pressen denna gång. Resultatet blev bra, men den är inte ”lätt” att använda. Man får pressa ganska bra för egen maskin. Skulle varit någon typ av ”hävstång” som ger en mer kraft. Och den vill gärna välta när man stänger den.

image

Som man ser på bilden ovan så finns det möjlighet att skruva fast den i bakkant,  men man vill ju inte ha den monterad på köksbänken. Det blir inte vidare lätt att rengöra den då.

image

Dessutom så vill ”smeten” gärna sippra upp i locket då avståndet mellan den övre plattan och dess sidor är ganska stort. Efter att ha pressat 8 burgare tog jag isär pressen och fick då ut ungefär en hel burgare ur locket. Tanken med att kunna justera tjockleken på burgaren är bra, men just denna lösning kanske inte är den bästa.

Pressade nötkött med salt, svart peppar och lite hicorysås. Riktigt gött blev det! Nu blire bingen för imorgon väntar inomhus banan på Virå….


    • Nja, nu är jag inget proffs på detta. Jag upplever att burgare som prsessas ordentligt är lättare att steka då dem håller ihop bättre. Största fördelen är att alla blir lika stora vilket ger samma stektid överlag.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s