Försäljning av kött och ägg.

image
Kvällens skörd. Nu ligger Dovkalven i frysen och resterna ska ut i skogen. Måste kirra nya batteri till åtelkameran. Vill ju se om det finns räv på markerna. Hoppas på något Dovvilt till innan februaris slut. Det är ju ett trevligt kött att ha i frysen och sedan behöver jag all träning jag kan få kring tillvaratagandet av vilt.

Jag har gjort lite research kring kött och ägg försäljning…

Kött av vilt.

En jägare kan leverera kött av vilt men i betydligt mindre mängder. I detta fall ligger nivåerna i storleksordningen kött från 1 älg eller 10 rådjur per år. För kött från småvilt är gränsen satt till 1000 småvilt per år.Den 25-falt lägre mängden (jämfört med mängden vilt med päls på) kan motiveras utifrån ett riskperspektiv eftersom jägaren i detta fall själv slaktar upp och styckar viltet i sin privatbostad/ladugård/garage/slaktbod. Verksamheten behöver inte vara godkänd eller registrerad så länge jägaren inte levererar mer än små mängder kött av vilt till konsumenter eller butiker och restauranger.

Ägg försäljning.

Utan att räknas som livsmedelsföretagare får du sälja dina egenproducerade ägg till släkt, grannar, bekanta och ”obekanta” via stalldörrsförsäljning (de kommer hem och köper äggen hemma hos dig), torgförsäljning eller så kallad dörr till dörr-försäljning (när du åker hem till köparna och leverar äggen). Däremot får du inte sälja äggen till någon butik, restaurang, bageri eller motsvarande. För att få göra det ska äggen gå via ett godkänt äggpackeri.

Verkar lovande!!!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s