Älgkalv i frysen!

image

Då årets första älg utdelning avklarad. Den sköts förra helgen av Robin, om jag inte minns fel. Blev proffs styckning igår hos Tomas Olsson i Högsjö. Riktigt fin anläggning och väldigt duktig styckare. Jag passade självklart på att hänga på honom och försökte snappa upp lite nya trix, men framför allt så försökte jag lära mig de olika bitarna. Det tar nog ett tag innan det sitter…

image

Jag lärde mig vilken kniv som ska användas till vad. Första kniven från vänster används till uttagning och runt ben. Andra från vänster används till styckning av köttet och den sista kniven flår man med. Just detta kniv set är köpt på Nima i Örebro. Det är ett EKA slaktset och kostade runt 700kr. Tror jag har haft det i ca 5 år nu och dem är fortfarande husets bästa knivar.

image

Vakuum packat och klart. Detta kött är magert så med vakuum förpackningar kommer det klara sig i flera år. Tog även med lite märgben och hals för att koka köttsoppa och fond. Denna gång ska jag frysa in fonden, inte låta den stå i en flaska på bänken. Tänkte ju att köpe fonden brukar stå framme?!? Så den är nog inte så ”naturlig” som jag trodde.

Blir fler resor den anläggningen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s