Djur och känslor..

image

I många bemötande med folk så får man en uppfattning om att djuren förmänskligas. Man börjar ju fundera på hur djuren igentligen reagerar på tilltal och på våra sätt att visa mänskliga känslor. Senaste disskutionen om djur och känslor spårade ur, och det sista som blev sagt var att det är fegt att skjuta djur i skogen! Samma person tycker dock att det är okej att gå till ICA och handla kött. Man kan ju fundera på hur folk tänker igentligen.

Tänk att en Dovhjort kliver ut på en grön vall med solen som värmare. Den strosar runt alldeles ovetande om vad som ska hända. Den hittar ett parti klöver som den friskt mumsar i sig. I samma ögonblick släcks ljust för den. En jägare har skjutit dovhjorten och den föll ner till marken. Summan av kardemumman är den att lyckligt ovetande är lyckligast. Oavsett vad som händer eller hända skall..

Om djuren hade samma känslor som oss människor så skulle förmodligen djuren leva på ett annat vis. Dem skulle förmodligen vara mer civiliserade eller liknande. Personligen tror jag att hundar inte kan känna hat eller avundsjuk. Och skulle jag prata med min hund som med min dotter så skulle nog hunden bli stressad eftersom den inte förstår vad jag försöker framföra till den.

Dagens människor blundar för verkligheten. En fårfarmare berättade för mig att hans kusiners barn trodde att man gjorde toapapper av fåren tack vare Lambi reklamen. Ganska roligt för stunden, men tragiskt vid närmare eftertanke…..

Välkommen till verkligheten!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s