Dessa ”jägare”.

image

Haha, satt och funderade lite på en diskussion som uppstod på lunchen på jobbet. Det diskuterades vargar och jägar skryt!

Vi kom in på hur jägarna sparar troféer och pratar om vilka djur dem skjutit, Även hur en del beskriver dödandet eller händelsen på ett sett som får det att verka tufft och hårt.

När det gäller troféer så kan man se det ur olika perspektiv, men i min värld är trofén ett tecken på en lyckad jakt och ett bevis på en fin stam.

Vad det gäller jakt snacket.. Vad är det som gör att vi uttrycker oss på ett sådant klumpigt sett?  Är det för att vi har lyssnat på alla ”dumma” kommentarer om oss eller är det så att vi vill vara tuffa och coola? Borde vi kanske passa våran tunga lite? Iof så kan man vända på det hela. Vilka uppfattar jägarna som värsta terroristerna? Vilka är det som tar illa upp?

Jag tror att folk inte förstår vad jakten innebär för jägaren och naturen. Det är ju inte bara så att vi förbrukar naturresurserna. Vi ser även till att förbättra resurserna för en framtida natur. Varför inte leva av vad naturens skafferi har att erbjuda?

Jag jagar för att jag vill. Inte för att jag inte kan få kött på annat vis, utan för att stilla mitt sinne. Jag älskar att se min hund förfölja ett byte, eller höra skallet mellan träden. Jag är en Jägaren och står för det! Jag respekterar viltet lika mycket som en djurvän, men skillnaden är att jag kan avgöra vad som är ett djur eller en människa.

Jaga med respekt, omsorg och håll tungan rätt i munnen…..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s