Astron, rätt eller fel?!?

image

Första gången jag fick syn på en Astro funderade jag på om det hade gått för långt eller inte. Jag menar, nu skulle man kunna se vilken riktning och mot vilken/vilka skyttar hunden motar djuren. Fusk eller inte? Har tekniken gett oss ett för stort försprång? Skulle man vara lika spänd om någon berättade för dig att hunden befinner sig 300m norr om dig, eller skulle du hellre uppskatta skallets gång i skogen och den ovissheten om från vilket håll djuret kommer…? Skulle man bli mer besviken ifall Astron påvisar att det kommer ett drev rakt emot dig och att det sedan försvinner eller om man bara kan ana att drevet ligger runt en. Känns som om det sista alternativet ger en mer ”lever på hoppet” känsla. Om Astron avslöjar att drevet har passerat så vet man ju att det inte kommer.

Sabbar man spänningen i jakten ju mer kontroll man får/har? Borde man kolla med jägarna som är med i jakten den dagen om dem vill att man berättar allt man ser på Astron?

Själv har jag en Astro. Hann dessvärre inte testa den så mycket denna gång, men vid nästa hund tid ska jag utvärdera den mer. Jag gillar Astron på det sättet att man kan hålla koll på alla pass. Man vet vart hunden befinner sig på svag is. Efter jakten så kollade vi hur vi hade jagat av området. Och det visade sig att vi hade täkt av hela såten på ett mycket bra sätt. Jag upplevde också att jag som hundförare hade mycket bättre kolla på vart jag befann mig och på så vis kunde jag planer min väg att gå för att få ut söket i såten bättre. Det finns många positiva grejer med Astron. Kommer förhoppningsvis använda den mycket mer under kommande jakter och på så vis kanske finna fler för- och nackdelar.

Vem bestämmer när tekniken blir oetisk?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s