Fyra års torka är över…

image

I dag var det dagen d för torkan. Det var fyra år sedan jag sköt något klövvilt, men nu har det förhoppningsvis vänt. Just denna kväll blev lite speciell eftersom det drog in stans oväder strax innan 18:00. Jag tänkte att med min vanliga tur blir det inget jaga ikväll heller. Sist när jag skulle ut på premiären för dovhjort, fick vi åka till akuten med gossen. När vi väntade på kvällens pizza tänkte jag att Diana kanske inte vill att jag ska jaga, men tydligen ändrad hon sig eller så förbättrade hon mina förutsättningar genom att lysa upp kvällen så att hjortarna kom ut och solade sig på hygget.

Kvällen slutade bra med en fin hjort med fantastisk täckning. Ljusbrun och fylld med vita prickar.

image

Vet ej vad skillnaderna mellan de mörka och ljusa är, men jag la märke till att dessa horn har en extra tagg. Kanske bara ett natur fenomen, men om någon vet mer får ni gärna dela med er av den kunskapen.

Testade med 3d lövcammo ställ idag. Smög på Hind och kalv när jag kom till tornet. Dem verkade inte uppmärksamma mig lika lätt, men med vinden i ryggen fick jag ingen riktig chans att testa detta.

image

Imorgon blir det en tur till Ramningstorp för att uppleva far och dotter jakt på dovhjort. Hon var lite sur för att hon inte var med idag, men hon har tvingat mig att skjuta en hjort på Ramningstorp imorgon. Så Diana, om du hör mig nu kan du placera ut en skaplig skovel imorgon runt 07:00..

Jaga med omsorg och håll tungan rätt i munnen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s