Lördagens jakt med Per Svalin.

I lördags var det dags igen. Klockan ringde vid 6 hugget och alla i familjen vaknade.. Var ju inte meningen att alla skulle kliva upp, men barnen tyckte att det var morgon. Jag tror att jag börjar få rutin på väskpackningen, för allt kändes mycket snabbt och smidigt. Eller så var det kanske så att jag gick upp i tid för en gång skull….

Denna dag var jag bjuden på jakt vid jättorp golfbana av Per Svalin, Leifs bror. På vägen ut skulle jag passera Leffa och hämta hans radio. Väl framme hos Leffa möts jag av en förvirrad och väldigt trött man. En som förmodligen druckit många goda öl kvällen innan och sovit alldeles för lite. Tack för lånet Leif!

Väl framme på uppsamlingsplatsen möts jag av ett gäng glada jägare. Efter att vi presenterat oss för varandra är det dags att gå igenom dagen. Allt var
väl organiserat med kartor och regler. Det var även utritat på kartorna hur hundförarna skulle gå. På papprena fanns även information om skjutbart vilt. Allt kändes riktigt seriöst, men det kanske är så i större jaktlag.

Det blev en trevlig dag i skogen! Såg både Räv och Rå på första passet och på det andra hade jag ett par nyfikna ekorrar. Hade hoppats på lite närkontakt med Kronvilt eller Vildsvin, men fick dessvärre inte se mer än spår efter dem. Däremot träffade jag på en gamla jobbarkompis från Valla Plast. Det var riktigt skoj!! Vi växlade nummer och förhoppningsvis kommer vi jaga ihop vid fler tillfällen…

En jävligt trevlig dag, på ren svenska!!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s